Tudják melyik a legnehezebb egyéni csapatsport a világon? Az országúti bringás körökben ez egy jól ismert és elterjedt bonmot.

Egy klasszis kerékpáros nem olyan, mint egy szuper maratoni futó, akik a közvélekedés szerint csak Kenyából vagy Etiópiából jöhetnek. Magyarország nem azért fehér folt a profi kerékpársport térképén, mert ennek geológiai vagy genetikai okai vannak, hiszen akkor a régiónkból nem juthatott volna a csúcsra a lengyel Michal Kwiatkowski (UCI World Champion 2014) vagy a szlovák Peter Sagan (UCI World Champion 2016). Itthon, a korosztályos tehetségeknek egy ponton túl nincs lehetőségük a fejlődésre, mert nem tudnak profik közé kerülni, így pedig lehetetlen a világ élvonalával versenyezni. Azon kevesek, akik külföldi csapatokhoz kerülnek, csak segítők és vízhordók lehetnek, de sztárok nem. Ezen változtatni szeretnénk.

A verseny a legjobb edzés - tartja a mondás - s bizonyítják is eredményeikkel az ebben a szellemben felkészülő sportolók. Egyedül tekerni órákig, figyelve a wattmérő kijelzőjét elég monoton elfoglaltság. Nem haszontalan, de az tény, hogy idegen emberekkel, fej-fej mellett harcolni egy teljesen más, felfokozott állapot. Aki jó versenyző akar lenni, annak rengeteg versenyen kell indulnia, ahol nem csupán fizikai, de a mentális, a taktikai és a pszichés határokat is lehet fejleszteni. Edzésen megtanulhatsz szenvedni, de győzni megtanulni csak versenyen lehet. Ezen tehát változtatnunk kell.

Egy jól felépített csapat védi, kiszolgálja és dolgozik az egyénért, aki cserébe győzelmet és dicsőséget hoz a csapatnak. Aki ezt érti, érzi, hogy mit is jelent egy versenykerékpár nyergében tenni egymásért, magunkért, nos az lehet csak hasznos tagja egy ilyen közösségnek, mint a Pannon Cycling Team. Ez mindennek az alapja. A Pannon Cyling Team koncepciója tehát négy elemre támaszkodik. Tehetség, verseny, csapat, profizmus.

Ezért KÜLDETÉSÜNKet a következőkre alapozzuk:
1. Ki kell emelni az amatőr státuszból a legtehetségesebb fiatal magyar kerékpárosokat.
2. Komoly, nemzetközi versenyekre kell eljutni, ahol időt és lehetőséget kell adni a fejlődésre és a kibontakozásra.
3. Tökéletesen megszervezett csapatot kell építeni, amelyben a fiatalok, az idősek, a segítők, az edzők és a vezetők mindent megtesznek egymásért, a csapatért és a támogatókért.
4. Profi körülményeket kell biztosítani, mert
5. Egy fiatal sportolóban egzisztenciális okból nem merülhet fel újra és újra: sportoljak vagy ne sportoljak?

Egy tehetséges fi atalokból álló csapat nem csak akkor lehet vonzó, ha győz. A sportolók nagyságát az mutatja meg igazán, ahogy küzdenek, veszítenek, majd újra és újra harcba indulnak. Harcolnak ellenfeleinkkel, s leginkább magukkal. A Pannon Cycling Team legfőbb célja, hogy győzteseket neveljen a sportban, az iskolában és az életben. Emellett legalább ilyen fontosnak tartjuk, ha egy verseny nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, akkor is elismerésre érdemesek maradjunk. Hiszünk benne, hogy egy minden körülmények között szerethető csapat emberközeli hősei bármilyen márkához pozitív üzenettel lesznek kapcsolhatók. Miért? Mert eljött az ideje annak, hogy feltegyünk Magyarországot a profeszszionális országúti kerékpárcsapatok térképére. Képesek vagyunk rá, így együtt, mi magyarok, s képes rá a Pannon Cycling Team.