Tisztelt Partnerünk!

Engedje meg, hogy bemutatkozzunk. A PANNON CYCLING TEAM Magyarország egyetlen, kizárólag magyar versenyzőkből álló, nemzetközi bejegyzésű, kontinentális csapata.

2017. novemberében alakultunk meg 14, többségében fiatal - U23-as - versenyzővel. Versenyzőink három szakágból jöttek, többségük tagja a jelenlegi magyar felnőtt, vagy az U23-as, válogatottnak, így az országúti kerékpáron kívül a hegyikerékpár és pályakerékpár válogatottat is erősítjük. Csapatunk tagjai több, mint 30 magyar bajnoki címmel rendelkeznek.

A csapat megalakításával fő célunk az, hogy a magyar kerékpársport világelithez való felzárkóztatásához hozzájáruljunk. Ennek első lépése a kontinentális státusz. Célunk minél több UCI versenynap teljesítése, ezért már jelenleg is több, mint 80 versenynap szerepel a versenynaptárunkban. Fontos olyan versenytapasztalatok begyűjtése, amire eddig magyar csapatnak nem volt lehetősége, hiszen ez alapozza meg a ’Pro’ státusz felé való továbblépést. A szakmai stábot is nagy gonddal válogattuk össze, sportigazgató, vezetőedző, állandó masszőr és szerelő segíti a csapatunk és versenyzőink munkáját. Bár a Pannon Cycling Team országúti kerékpár csapat, hegyi és pályaspecialistáink révén, más versenysorozatokban is szerepelni fogunk. Távlati célunk a tokiói olimpiára kvótákat szerezni mindhárom szakágban. De nem is egyet, ha lehet, többet.

Versenynaptárunkban a nemzetközi UCI versenyeken kívül szerepel minden magyar bajnokságon való részvétel, ahol minél több bajnoki trikó begyűjtése a feladatunk. Az év főeseménye a Tour de Hongrie-n való részvétel, ahol az alapcél a legjobb magyar csapat cím elhódítása mellett szakaszgyőzelmeket és látványos versenyzést tervezünk. Ezenkívül megjelenésünkkel és a versenyen kívüli aktivitás tekintetében is meglepetésekkel készülünk.

A mallorcai szezonnyitó versenyen már bejegyeztünk magunkat a magyar kerékpársport történelemének lapjaira, ahol valóban a világ legjobb csapatai (Sky, Movistar, Bora, Trek, Lotto) és legnagyobb világsztárjai (Valverde, Stannard, Degenkolb, Mollema) között versenyeztek kerékpárosaink és nagyon szépen helyt álltak.

A versenyzésen kívül közösségi programokkal, aktivitásokkal, jótékonysági rendezvényekkel, közlekedésbiztonsági kampánnyal is fel szeretnénk hívni magunkra a figyelmet, hogy minél több embert bevonjunk a kizárólag magyar versenyzőkből álló Pannon Cycling Team támogatói és rajongói közé.

Dr. Bátorfi Béla csapatfőnök